onsdag 27. januar 2010

Mer Muffins.


Muffins med sjokoladebiter:

Ingredienser, 12 kaker
3 ss smyk margarin
200 g strøsukker
2 store egg
1 1/2 dl yoghurt naturell
5 ss melk
300 g hvetemel
1 ts natron
115g kokesjokoladebiter

Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 grader.
Ha i margarin og sukker i en blandebolle, rør inn egg, yoghurt og melk til det er godt blandet.
Sikt melk og natron. Rør til det er godt blandet, ha så i sjokoladebitene og fordel blandingen i formene. Stekes i 25 minutter (20 minutter var nok her).

Utrolig enkelt og godt. Lagde dobbel oppskrift. Et lite tips er å ha papirformer i et muffinsbrett, det er en veldig "tung" røre og de kan skli litt ut. Gjelder også for neste oppskrift;

Blåbær muffins (et litt sunnere valg):

Ingredienser til 12 kaker
Vegatabilsk olje til smøring (står om ønskelig, men anbefaler det på det sterkeste! De setter seg veldig fast i formene..)
225 g hvetemel
1 ts natron 1/4 salt
1 ts allehånde
115 g strøsukker
3 store eggehviter
3 ss lettmargarin
1 1/2 dl tykk, mager yoghurt, naturell eller med blåbærsmak
1 ts vaniljeessens
85 gram friske blåbær ( jeg brukte Nora syltetøy uten sukker.. fant ikke frossne blåbær på butikken..)

Tilberedning
Varm ovnen til 190 grader. Ta mel, natron, salt og halvparten av allehåndern og bland det. Tilsett 6 ss sukker. Pisk eggehviter i egen bolle, tilsett margarin, yoghurt og vaniljeessens. Rør inn blåbær. Tilsett bærblandingen med melblandingen og rør forsiktig til det er såvidt blandet - fint om det er litt klumpete!
Fyll to tredjedeler fulle former, bland resten av sukkeret med resten av allehånden og strø over. Stekes i ca 25 minutter.

Veldig god smak selv om jeg måtte bruke syltetøy (!!), de ser ikke så herlige ut, i hvertfall ikke på bildet.

Formen ble veldig dårlig utover ettermiddagen.. halsen verker igjen, litt feber og hodet kjennes ut som det skal sprenges. David fikk plutselig høy feber og ble veldig dårlig. La han i fem tiden, og han sov til sju. Litt rart å gå utenom leggerutinen, var oppe en times tid for så og få en ny rakett (paracet) i rumpa og lagt igjen. Håper han sover godt i natt.

Morten har teipet på kjøkkenet, i morgen skal vi male.. hvis vi klarer.. Fredagen skal TO kaker bakes så tror ikke det er kropp igjen til så mye annet, alt må vaskes i morgen.. og gjerne males, i hvertfall den ene fargen.. Må jo vente til den er tørr for så og teipe overalt igjen og male karmer osv. Dette fordi den personen som malte kjøkkenet i sommer ikke tok hensyn til ledninger og karmene.. kjipt. Har også en avtale klokken ti.. om ti timer, burde kanskje sove litt snart?

Det virker som mange kan komme, det gjør meg veldig glad :)

Så forresten en stor rev passere midt i gaten da vi styrte på kjøkkenet. Ikke det en forventer når vi bor midt i byen! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...