fredag 12. mars 2010

Mamma rapport.

David var 75cm og 10,5kg på 1 års kontrollen sin.

David kan si:
Pappa, Mamma, der, se, ja, dett som jeg vet han forstår betydningen av. Han hermer mange lyder også for moroskyld.

David kan:
Peike på noe han vil ha og si "se" samtidig, vise ting, vinke, gå, har mange forskjellige danser, hopper, "headbanger", klappe, vise hvor stor han er, late som han nyser, kysser (sleiker halve ansiktet), mater oss med skje og gir oss leke kopp, spiser alt utenom grøt og middag selv (vi øver med skjeja for tiden), henter leker og slikt og kommer til oss med det når han blir spurt, ler for å gjøre seg til.

Davids rutiner og matvaner:

Han våknet mellom 7:00 og 8:30 hver morgen (han blir ikke tatt opp før sju), da får han en flaske mme på ca. 210ml. Skal prøve å gå over til vanlig melk etterhvert, men dette er såpass mye kos for han at vi vil ikke ta fra han den kosen. Etter en time eller to får han brødskive.
Så legger han seg rundt 10:00 og 11:30 som oftest. Han kan sove alt fra en time til overkant av to. Når han våkner får han brødskive igjen hvis han vil ha. Vi har også et fruktmåltid før middag.
Til middag spiser han som regel det vi spiser. Han elsker hjemmelaga mat og sitter som oftest og fniser og smiler ved bordet. Ellers får han middagsglass, helst de økologiske eller hjerteforma pakkene, jeg brekker meg av de andre middagsglassene. Har vi sterk mat får han middagsglass før vi spiser og får grønnsaker og brød fra middagen vår.
I seks/halv sju tiden begynner vi leggingen, vi bader annenhver dag. Skulle gjerne gjort det hver dag men han blir så dårlig i huden av for mye vann. Så får han ei skål med grøt. Morten bruker å synge noen sanger for han, så sovner han som regel mellom sju og åtte. Noen ganger ligger han og prater lenge før han sovner.
Leggerutinene begynte vi med da han var fire måneder og har fortsatt de samme. Det funker veldig fint og vi blir nok til å gjøre det samme med nestemann :)

David er stortsatt en glad gutt, han er flink til å sitte ned og konsentrere seg med å bla i bøkene. Han elsker å sitte med dem og sitter ofte å prøver med seg selv. Noen ganger leser vi dem for han. Favoritt boken heter "Gode Gogo".
Han elsker å kjøre rundt med bilene sine og har ganske mange som er fine å kjøre overalt. Favorittene der er Brio sine kjøreleker/biler (de blir ikke ødelagt!). Han lager bil lyder når han kjører. Han har også skjønt at flyet det skal være i luften så når han leker med det holder han det over hodet og går rundt.
Han er fasinert av kjøkkenutstyr og kan lenge leke med dem. Han har en liten kasserolle, kopper, fat, skjeer, drikkeflaske, visp, iskremskje og slike ting i lekekassen sin!
En gitar pute som han kan sitte og spille på.
Han har også begynt å bli ekstremt fasinert at korker/lokk i det siste. Han skjønner at de skal på, og vil veldig gjerne gjøre dette selv. Han har fått et tomt A-krem glass som han har holdt på med mye i det siste. Han skjønner at han må skru for å få det til å sitte fast. Han blir ofte frustrert da hvis han ikke får til med en gang, og kan sitte og kjefte og i noen tilfeller hyle til han får litt hjelp.

Typisk "får ikke til" ansikt :)

43 sekunder senere ;) Var lokket skrudd fast.

David har 11 tenner foreløpig, tre enorme jeklser! Du kan se den ene på øverste bildet. Det er hele fem tenner til på vei, så han har en del vondter for tiden. Heldigvis sover og spiser han godt.

3 kommentarer:

 1. For en nydelig gutt :)
  Før vi vet ordet av det, har de blitt så store og kan en hel masse!

  ha en flott helg

  SvarSlett
 2. Veit ikke helt keffør, men på snurt-ansiktet ligna han ekstra mye på faren sin.

  SvarSlett
 3. Morten e meget fornærmet ;) No ventes bank.. når vi finn ut kor Korgen ligg i slags avhøl.. *host*

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...