onsdag 21. april 2010

15. mnd kontroll.

I dag veide David 10,535 kg og han er 77cm lang.
Han har gått opp hele 130gram på 3 måneder. Kurven hans ser veldig morsom ut, siden han var en veldig stor/tykk liten baby. Fullammet han til over 6 måneder så melka mi var sikkert bare litt feitere enn normalt ;)
3cm har han strekt seg også, kanskje ikke rart alt i str 80 begynner å bli litt trangt og kortere i bena.

Han fikk den siste vaksinen i dag, var bare en liten klagelyd som kom ut før han var opptatt av å utforske en leke igjen. Masse kos fikk helsesøster også.. For ikke å snakke om alle de andre damene på helsestasjonen. Husker i hvertfall 4 forskjellige fang han satt i !

Pratet om noen veldig viktige temaer i dag også. Blant annet dårlige vaner slik som røyk og alkohol, og hvor lett det er for barn og kopiere av foreldrene sine. Du kan vente med å ta et glass vin til barnet sover, det er ikke så viktig.

At en ikke skal si nei hele tiden i denne alderen, for de skjønner rett og slett ikke omfanget av ordet nei.. Rydd bort alt som ikke er barnevennlig og la barnet få utforske og røre. Til sist hva er egentlig viktigst? At du sa nei utallige ganger i løpet av dagen og hisser deg opp fordi barnet er "ulydig og tester grenser" eller at du slipper hele den prosessen i det hele og store, men stua de er renska for duker og småsaker?
Har gjort slik fra han begynte å røre på seg her i hus. Det funker faktisk veldig bra! Har sjelden grunn til å avlede David og sitter med en god følelse når han er i seng. I dag sa vi ikke nei. Hihi.
Helsesøster sa det går til en viss grad å DRESSERE barna, men absolutt ikke anbefalt. Det sier seg selv..

Vi snakket også om den nye barneloven. Er så utrolig takknemlig for at den er blitt så bra som den er i dag. Alt fra knipsing på handen, et lite rykk i øret er faktisk forbudt i Norge. Man har heller ikke lov til å stenge barna inne på rommet sitt som straff.
Så ikke bryt loven folkens! Det er en grunn til at den er der.

Snakket også om hvordan en reagerer i forskjellige situasjoner. Det er ok og gi trøst selv om det bare ble dytta overende av et annet barn.
Trygge barn er de barna som får selvtillit. Nevnte som eksempel fedre som ikke vil ha en "pinglete" sønn. Som føyser bort gråt i enkelte situasjoner osv. Veldig intressant egentlig. Føler ofte jeg gjør feil når jeg løper til, eller koser og trøster litt VEL mye med han (og deretter må jo såklart pappaen trøste også;).. men nå skal jeg fortsette og droppe den usikkerheten.

Fikk også veldig mye skryt for motorikken hans. David sparker jo ball og løper etter den, kan ta imot ballen og prøver å få tak i når en blir kastet til han. Han har også en stor intresse for små detaljer og skjønner fort hvordan ting fungerer. Morsomt å høre iallefall, blir ekstra stolt :)

Syns denne type informasjon skulle ha kommet mye tidligere på helsestasjonen, selv om det er andre ting som også er i fokuset da. Jeg fikk jo tannpuss informasjon 5 måneder etter David hadde fått fire tenner..
Veldig intressant og liker godt å høre litt mer fakta om utviklinga og hvordan tankegangen egentlig er. Å skjønne så små barn er ikke alltid like greit og veilede dem tar jeg som en stor oppgave og veldig alvorlig.

1 kommentar:

  1. For et fint og viktig innlegg dette var!
    Virker som de er veldig flinke på helsestasjonen din:)

    Flinke David som nesten ikke brydde seg om sprøyten da!

    Håper formen din er fin:)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...