onsdag 30. desember 2009

11 måneder i dag.


Må nesten bare si som alle andre, tiden går utrolig fort. Snart er det et år siden den lille rakkeren kom til verden! Ønsket er stort for å stoppe tiden litt.. bare akkurat nå. Denne perioden er helt fantastisk! Utviklingen går rasende fort og det kommer stadig nye ord og "formuleringer". Han finner ut av ting og prøver seg fram på det aller meste.
Her om dagen skulle han klatre på doen mens pappaen skulle på do. Når det er noe han helst ikke skal gjøre sier vi "bababa!" istedet for nei. Da smiler han lurt og sier bapbapbap.
Morsomt med hermingen. Han prater i ett sett nå. Fremmede er veldig artig å prøve ha en samtale med. Får han ikke oppmerksomhet hyler han til han får det. Han forteller vitser i ett og ler godt mens han forteller og etterpå. Vi skjønner selvsagt lite av det han sier, men babyspråk er det herligste som finnes!
Han kryper så og si bare nå. Han forsvinner fort ut av syne, og jeg får virkelig satt kondisen på prøve om dagen ;) Han står mye om dagen og holder bare med en hand. Slipper stadig oftere og faller kontrollert på rumpa. Balansen blir bedre og han kan stå uten å holde seg iallefall noen få sekunder nå. Han har FIRE forskjellige danser også nå! Det er utrolig sjarmerende når han danser når du synger for han.. Jeg og Morten filmer mye av dansingen hannes og planlegger og lage et klipp samlet litt igjennom noen måneder med dansing.
Han elsker gitaren og når Pappaen spiller fryder han seg så mye som en liten gutt kan fryde seg! Synger litt gjør han også, spesielt i bilen til radioen.
Er det noe han vil ha peker han bestemt på det. Får han det likevel ikke, så kan han begynne å rope "se deer!". Nesten så han må få feks fjernkontrollen bare fordi han er så søt!
Favoritt lekene hans er å jakte på Juno. Noe katten faktisk liker også. Hun er alltid i nærheten når David leker på gulvet. Han liker å svinekjøre på gåbilen, det gjenstår bare å lære seg å svinge litt. Elsker å bli jaktet på, han blir helt hysterisk å kommer seg ingen vei for han spreller og hyler av glede slik.

Vi leker mye sammen med han, spiser på kjøkkenet der vi må sitte ordentlig i stolen. Tvn er minimalt på om dagen, men radioen kan godt stå på slik at de blir litt dansing innimellom. Han har fritt spillerom på hele stuen og kan røre ved det meste. Stuen ble barnesikret for lenge siden, og duker og pyntesaker har tapt for lenge siden. Han er flink til å bla i bøker, så det blir litt lesing. Vi prøver å komme oss ut så ofte som overhodet mulig. Elsker Drømmehagen, barnetv for de minste. Og vi møter familie ofte, helst en gang i uken om ikke oftere. Favorittsangen er "oppe på fjellet", da står han for å si "bø", det høres bare ikke helt ut som bø :)

Nå er det flere jeksler på vei og det plager lillegutt en del. Han får smertestillende ved behov og vi smører dentinox og har klare bitesaker og gjør det beste ut av det. Skal være glad så lenge han ikke har høy feber eller diaré.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...