lørdag 16. januar 2010

Tanta Tia's bukse!


Passer kjempefint! Fulgte en oppskrift i Myk Start boken. Siden dette er litt tykkere garn enn oppskriften strikket jeg med tykkere pinner. Antall masker og vrangborden tilsvare den minste størrelsen mens bena og rumpa er litt større. Buksa er ca en størrelse 86 (1 1/2 år).
Strikka snoren ble alt for lang så skal lage en ny i kveld som er litt kortere. Brukte merino ull på den slik at den kan bli spist litt på uten at det gjør noe skade :)
Garnet på buksen er av 80% baby alpakka og 20% silke.
Litt informasjon om disse garntypene.

Alpakka:
Kommer fra alpakkaen, som lever i fjellene i Sør-Amerika. Et mykt, deilig garn, som er varmere og sterkere enn saueull. Inneholder ikke lanolin, og er derfor fint for dem som er allergiske mot dette. Garnet inneholder sulfur, noe som gjør at plagget vil rense seg selv om du henger det til lufting. Vask det derfor så sjelden som mulig.

Silke:
Kommer fra silkeormen. Silke blandes ofte med andre kvaliteter. Plagg strikket med som inneholder silke, kan gli og vokse ved vask. Det er derfor ekstra viktig å overholde strikkefastheten om du strikker med silkegarn.

Et helt fantastisk garn å jobbe med! Det er så deilig mykt og en fryd å jobbe med. Akkurat dette garnet er et babygarn som utgår i år (Drops design baby-alpaca), og var derfor halv pris på det. Det er et litt dyrere garn og et nøste kommer vel på en 40-50 kr for 50gram.

På kjøkkenet står en deilig frisk salat, ristet loff og lasagne og venter på oss. Davis skal selvsagt spise middag sammen med oss idag også :)

7 kommentarer:

 1. Nydelig bukse! Trur eg må strikke nokon eg også, for er det noko som er godt på barn og vaksne om vinteren så er det iallefall ULL! :)
  God helgklem frå Elisabeth Ingeborg

  SvarSlett
 2. Du e så utruli flenk, Renathe! Stolt av deg :D

  SvarSlett
 3. Så kjempefin bukse! :-) Gøy å se!

  SvarSlett
 4. Kan du ikke sende meg en mail om det du ikke fikk til på sokken, så tar vi det på dne kanalen. Må skjønne litt hvor det stopper opp for deg, så skal jeg guide deg videre.

  SvarSlett
 5. mailadr er mayb-la@frisurf.no

  SvarSlett
 6. Åh, den så skikkelig go` ut! Fin var den også!

  SvarSlett
 7. Tusen takk <3 :`)
  Mail sendt! kjempeflott! :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...