onsdag 17. februar 2010

Kan jo fortelle litt om svangerskapet så langt.

De som kjenner meg vet jo at det har vært slitsomt.. Men samtidig så er jeg jo ikke personen som hyler ut (til andre enn Morten!) om hvordan jeg har det. Det er jo heller ikke noe vits i det, dette svangerskapet fører jo mot noe vi har ønsket lenge og lengter etter :)

De første 12 - 14 ukene var det BARE kvalme. Hele dagen sleit jeg med å holde mat nede og spiste lite. Lå for det meste og sov mye mer enn det som er vanlig. Jeg gikk ned nesten 5kg disse ukene.. Nå har ikke jeg så mye på kroppen fra før av så vekten ble litt vel lav. Ble flinkere til å stappa i meg mat etterhvert og også å holde på den. Kvalmen er enda ganske plagsom til tider og den blir vel værende så lenge babyen er i magen.

Bekkenløsning kom de første ukene av graviditeten. Det er ikke så fryktelig vondt, det hindrer deg bare så veldig i å røre på seg. Sliter du deg ut og gjør litt for mye så kan det være flere dager du knapt klarer å røre deg. Det er da det er virkelig vondt.. kroppen låser seg helt og smerter stråler ned begge lårene.
Har hatt bekkenløsning såpass lenge at jeg stopper kroppen min før jeg vrir bekkenet også nå, noe som igjen fører til vondt i leddene og korsryggen.
Jeg er veldig bekymret for hvordan det vil utvikle seg, jeg skal helst ikke gå ut med David alene lengre, ikke bære han, ikke gjøre noe husarbeid, ikke ligge og sitte for mye.. Hva kan jeg egentlig gjøre?
Prøver å være forsiktig og så får vi ta det som det kommer, hver dag fører jo nærmere til termin. Hadde David fått barnehageplass så blir i hvertfall ikke han å kjede seg ilamme den slappe moren sin.

Halsbrannen har nettopp kommet og hilst på. Den er ikke mye morsom nei! Vet det blir bare verre og verre nå så sier litt hadebra til surt, sterkt og for mye ;)

Ellers så har en jo svangerskapshodepine. Ingenting funker mot hodesmertene, og den kan vare tre dager i strekk. Morsomt.

Jeg misunner virkelig de som har et enkelt svangerskap. Som kan jobbe å være aktiv hele veien. En hører jo til stadighet om dem.. Har en liten teori om disse fordi jeg tror virkelig ikke det er så mange som jobber 100% til noen uker før fødselen. Grunnen til at du hører om dem er fordi det nettopp er så sjeldent. Akkurat som om du hører om de skummle fødslene. De er også veldig sjeldne. Ingen vil vel høre om hva som er normalt?

I dag var vi i åpen barnehage på kirketunet. Første gangen, så det var ikke så veldig mange som fikk vite om det. Vi hadde det kjempekoselig, med samlig og sang (noe han eeeelsker), gratis kaffe og vaffelkaker og lek. Det ble litt mye for en liten gutt som er sliten for tiden og har litt treig mage, men vi håper formen er bedre neste gang.

Er utrolig flott at kommunen vår kan ha et slikt tilbud. Det er plass til 42 unger pluss voksne med barnet. Da kan hvem som helst komme dit. Det er ikke DERES barnehage men VÅR. Alt av utstyr og leker kan vi benytte oss av, vi kan være kreative og gjøre litt som vi vil. Det skal være tre dager i uken hvis det er intresse for det. Håper det kommer flere folk etterhvet. I dag var vi 10 stykker og alle var rundt året og opp til to år.

-15 grader ute i går og innedag.. kjedelig ;)

3 kommentarer:

 1. Hei

  Har selv 2 gutter født med 15 måneders mellomrom, og vet litt om hva du gjennomgår! Tøffe dager til tider... Gleder meg til guttene er gamle nok til å leke med hverandre, da vil de få utrolig mye glede av å være så jevngamle:o)

  SvarSlett
 2. Håper det blir lettere for deg når våren og lysere dager kommer, det pleiere jo å hjelpe for det mete:)
  Fine strikkeprosjekter du har, liker å strikke jeg og, men er av den utålmodige typen, så med symaskin får jeg resultater litt kjappere...
  Legger deg til og følger deg videre, jeg:)

  Ønsker deg en god dag!!

  SvarSlett
 3. Jeg føler virkelig med deg, mitt andre svangerskap var riktignok ikke like ille som ditt er nå, men slitsomt nok.
  vet alt om hvordan det er å ha en mini hjemme under graviditet også, synes du gjør en super jobb!

  Marianne har et viktig poeng, våren!
  Den hjalp meg i fjor, hold ut.. snart blir det lysere og dagene blir faktisk enklere.

  Det er 18 mnd i mellom mine, men det har du kanskje fått med deg ;)

  sender den en god og varm morgenklem

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...