søndag 21. mars 2010

Topp ti, barneutstyr.

Det er så veldig mange lister der ute om hva en må ha til babyen kommer og hva en absolutt ikke trenger, de aller fleste ender med en del bomkjøp uannsett hvilken liste en følger, alle barn er forskjellige og har forskjellige behov.
Her er iallefall MIN liste.

1. Tummy Tub.
Faktisk. Har sett denne på flere lister og hva du ikke trenger. Den var virkelig en reddende engel, i kolikkperioden og ellers når det var luftsmerter, super lettvint, tar liten plass og vannet holdt seg varmt lenge.
I tillegg elsket han og sitte i den, god oversikt og mulighet til å røre på armene, beste 200kr vi brukte.

2.
Babybjørn vippestol. Inger over, ingen ved siden.
Noe av det første du vil høre på helsestasjonen når du har fått baby er at vippestol er fyfy. Men den kan brukes med måte, slik som på bildet, da David satt i den mens mor dusja ;)
De aller fleste vippestoler har hard rygg og faste stillinger. Denne Er myk i ryggen og babyen blir sittende i mer "froskestilling", knærna høyere enn rompa, noe som er mye bedre for hoftene og ryggen dems.
Denne ble brukt som bæsjestol også faktisk, når han satt slik var det mye lettere å få ut luft og bæsj uten gråting. Helsesøsteren sa også at de små sitter så fint at hvis han sovner så la han sove. De fleste stoler burde de visstnok ikke sove i. Den vugger også litt når babyen selv rører på seg noe de små oppdager raskt.
Trekket har blitt vasket utallige ganger i maskin på 60 grader uten å ha tatt noe skade, og den kan legges helt flatt når den ikke er i bruk.
Kjøpte min til langt under halv pris av nypris på finn.no :)

3.
Babygym fra Tiny Love.
Dagen han fikk den, kanskje litt liten enda..denne ble brukt veldig mye og "vokste" med barnet. Utrolig mange måter og forandre den på, med speil, lyd sparkebrett og en del hengeleker. Etterhvert som han ble større ble lekene utrolig populære, hengte også opp flere andre leker og varierte i det uendelige. Litt stiv i prisen, men var jo en måneders gave så da gikk det jo bra da ;)

4. Maxi Cosi Cabriofix med Easyfix.
Bare det beste er godt nok ;) Denne stolen har vært best i test i åresvis både i Norge og de fleste andre europeiske land, og scorer veldig mye høyere enn andre stoler.
Stort pluss er at den kommer i en haug med freshe farger, har solskjerm og vuggefunksjon når den står på bakken/gulv. Lettvint og bare klikke fast i bilen så står den riktig hver gang, uannsett.
Han kunne bruke den veldig lenge, rundt 7/8 måneder før jeg syntes det ble litt for trangt til skuldrene til at jeg ville fortsette å bruke den. Det var enda plass i lengden til å bruke den altså, men så ikke behovet da en bilstol for større barn allerede var i hus.

5. Myke pledd/helsetepper.
Jeg får aldri nok pledd. Spesielt ikke av typen på bildet, som fåes kjøpt på Kid med en "silkekant" rundt. Har tre store og to små og brukes av hele familien (inkl Juno). Et teppe og pakke rundt babyen gjør den tryggere, kan falle til ro lettere og overgang fra vår seng til en kald seng blir mildere.

6.
Emmaljunga City Cross.

Mer praktisk vogn finner du ikke. Synd vi ikke fikk den før i August. Har kjøpt babybag til den også som bare er å klikke på, så den skal brukes nå også.

7. Ordentlig digitalkamera/speilrefleks og videokamera. Kanskje ikke akkurat barneutstyr, men dette var veldig viktig for meg å ha.
Den første tiden går utrolig fort, og det er alt for lett og glemme bort å ta bilder og filmer, når en først knipser og filmer er det fint at det er litt kvalitet på bildene selv om en ikke er så flink å ta bilder.. I dag er det alt for lett å ta bilder med telefonen. De bildene er ofte uklare og grumsete selv med en bra kameratelefon.
Da David fikk sitt første stell spurte jeg om Morten kunne filme han siden jeg ikke kom meg opp av senga enda, er så glad for det klippet og alle de andre timene med David sprell.
Har et speilrefleks kamera nå, etter digitalkameraet ble ødelagt, og synes synd bildene er så dårlige før det nye kameraet kom i hus ;)
Vi var så heldige å få videokameraet i gave noen uker før David ble født av bestefar Arve, som selv syntes det var viktig og få filmet litt, spesielt i begynnelsen :) Jeg kan aldri få takket nok!

8. Stelleveske.
Er det i det hele tatt mulig å dra ut av huset UTEN en stelleveske med haugevis med lommer i alle størrelser, stellematte og smarte løsninger?!
Mitt valg falt på en Skip*Hop Dash i brun og råååsa! :)

9.
Babycall.

Valget falt på denne, da behovet plutselig ble akutt. Tenkte vel ikke så mye over hvilken som ble kjøpt, men denne er ypperlig for hva vi bruker den til. Soverrommene er et stykke fra hverandre og dørene må være igjen på grunn av katten, så da er den på slik at en kan høre han på natten.

10.
Brystpumpe.
Skal ikke dele noen bilder her heldigvis ;) Det tok 10 uker +++ før melkeproduksjonen stabiliserte seg og det ble mindre melk. Spiste ikke David hver tredje time var jeg pent nødt til å pumpe bort sprengen. Spreng er vondt!
Etterhvert ble det fint og kunne pumpe noen måltider slik at vi kunne få litt alenetid jeg og Morten :)
Var så heldig å låne en pumpe, litt tungvint var den, men må kjøpe ny nå uannsett :)

2 kommentarer:

  1. Vi også eeelsker babybjørn vippestolen. Vi bruker den faktisk enda vi, den er jo genial!!

    SvarSlett
  2. Jeg har såå lyst på babybjørn vippestol til neste baby! Vi hadde fisher price pga vibrasjon ifht kolikk, og joda helt grei. Men jeg hater fisher price egentlig, og det var kun pga kolikk at vi kjøpte den. Til neste baby SKAL jeg ha BB!! :-D
    Enig i at cross er en gullago vogn :-D Men sjekk ut OTH og da ;)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...