fredag 18. juni 2010

Koseklut!

David var ikke gamle gutten da han fikk sin første koseklut, en gave i fra bestemoren hans. Det tok ikke lang tid før den ble en god kompis å ha når han skulle sove og slappe av.

Dette fant jeg i Foreldre og Barn magasinet om barn og smokk, koseklut eller bamse;
"Mindre barn er ikke alltid i stand til å regulere følelsene sine hvis de ikke har en voksen person tilgjengelig. Derfor kaller vi disse substituttene for "følelses-termostater". De hjelper barnet til å gjenvinne eller balansere den indre trygghet som de trenger til enten å trøste seg selv, eller til å ha med seg inn i litt skumle situasjoner."

David har denne kluten, fra Kaloo. De er deilige og han ble veldig fort intressert i den på flere måter. Det som fasinerte mest var knuten på hatten til bamsen, og den er enda den viktigste delen på kluten. Han pjusker på den og prøver å ha den i munnen samtidig som sutten sin.
Han har tre identiske kluter, slik at de kan vaskes og i tilfelle vi mister en.

Lillesøster får også koseklut, bestemor har allerede ordnet klart hun, så det ligger to av denne søte kluten klart til henne nå;

Klutene kan bestilles på unikebarn.no sin side og jeg vet at Brio selger dem :) Anbefales på det sterkeste, og det er en flott gave og gi! De kommer i nydelige esker.

Jeg brukte selv en kosepute da jeg var lita, men to av hjørnene knytt sammen, knuten der var favoritten.. :)
Hadde du en "talisman" da du var liten? Har barnet ditt det nå eller planlegger du å ordne noe for barnet ditt?


Så over til noe helt annet.. Etter 1 år med sparing av poeng i Libero klubben hadde jeg endelig nok poeng til å kjøpe leke-elgen!! Jippiii!


Venter på at jeg kan få på siste lag til Oreo-kaken så er det natta her i huset :)

1 kommentar:

  1. Prinsen min har en klut fra go boken, han har den i 3 eksemplarer ;) Den er ekstremt viktig sammen med Nysjerrige Nils bamsen :)

    Den elgen sparer jeg til også ;)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...