onsdag 16. juni 2010

Magebilde og amme forberedelser.

Slik ser jeg ut da i dag, 37+2 dager på vei :) Maks ni dager igjen! :)

Er veldig fokusert på å være litt mer forberedt på det som skal skje ganske snart. Da jeg fikk David hadde jeg ikke tenkt lengre enn til å skaffe meg en amme-bh.
Vil prøve å unngå blødende sår i månedesvis og har derfor handla inn litt som virkelig redda med sist gang;

Multimam kompresser (kjøler/demper smertene og lar sårene gro kvikt), purelan salve skal jeg bruke ellers hvis det er behov, brystskjold måtte jeg bruke på ene siden i nesten tre måneder så har to liggende klare, sutter i forskjellige former og størrelser - blir ikke noe koseamming denne gangen, natusan sine engangsinnlegg og ullinnlegg - kombinerte disse to sist og skal gjøre det nå også. :)
Har også handla inn egne bind, var virkelig ikke behov for de svære bleiene de har på sykehuset etter første døgnet.

Søskengave er også fiksa;

Alle smågutter liker traktorer? Snart kommer vel intressen hans også ;)

Må vel dulle meg opp litt snart, jeg og Morten skal nemlig på en aldri så liten deit.. spise litt deilig mat og komme oss ut sammen på kveldstid. Hvem vet når neste gang blir?

4 kommentarer:

 1. Soperflott mage :-)

  Og ja, godt å være litt forberedt på såre brystvorter, det kommer nok garantert...hos meg gikk det over etter en uke og to, ingen problemer etter det. Men brystbetennelse er det jo også viktig å forebygge ja. Jeg brukte også ullinnlegg og vanlig innlegg.

  Husker min mor fortalte at hun herdet brystene med frottevakseklut i noen uker før fødsel, gned seg med kluten og etterhvert kunne hun omtrent skure seg med stålull !!! Hun fikk ingen såre bryst, så det virka :-)

  Håper dere hadde en fin deit igår !!

  SvarSlett
 2. Så spennende altså! Flergangsmammaer forbereder seg litt mer ja, hehe.

  Som ansatt på barsel og med ammekurs så kommer jeg og med noen råd.
  1. Se på knoppen etter amming. Er den flat så suger hun ikke riktig. Knoppen skal være godt baki ganen og skal ikke suges på, den skal se rund og fin ut.
  2. Påkobling kan gjøre litt vondt, men amming skal ikke gjøre vondt. Da må man gjøre litt endringer med ammeteknikk/sugeteknikk. Be om hjelp og vær trygg på at du får det til! Det skal ofte så lite til for at det føles riktig.
  3. MYE bryst i munnen.
  4. Brystknoppen skal ikke berøres.
  5. Etter amming gjelder følgende:
  - Lufttørk! Du trenger IKKE å klemme ut melk fra knoppen, for når du ammer så BADER knoppen og hele areola i morsmelk. Dessuten er det små nupper rundt om på areola. Disse inneholder et antibakteriell sekret. Når du ammer så bader brystet ditt i morsmelk og dette sekretet. Når amminga er ferdig så lufttørker du uten å være borti.
  - Er du sår på knoppen så kan du smøre på et tynt lag med purelan, tynt lag, kun på knoppen. (Ja, her er det lov å røre knoppen, men med rene hender)
  - Ull innerst, papir ytterst. Setter knoppen seg fast i klær/papir etc så FUKT tekstilet før du tar det bort fra knoppen.

  Er du en av de (jeg er det) som føler du må trykke på puppen under amming for at barnet skal få puste? Strengt tatt er ikke det nødvendig; barnet puster ut av sidene, og du legger merke til om det ikke puster. Føler du barnet ikke puster godt så press henne nærmere deg, mage mot mage. Da vil hodet som oftest automatisk bøye seg bakover og barnet blir liggende i en "c" eller "banan", og puster godt. "MÅ" du fortsatt ha en finger på puppen, så trykk inn/ned og ikke dra i det du trykker. Drar du så vil du dra med deg knoppen også, og da blir det fort feil belastning på denne.

  Husk ellers at puppen aldri blir tom, allerede etter 2 timer er det 40% fullt. Første døgn er det ikke proppfullt av melk i brystet, men det øker kjapt. Og jo oftere du ammer, jo fortere kommer du i gang. Og husk at den lille nyfødte magen er like liten som ei klinkekule.

  STOL PÅ DEG SELV! Senk skuldrene :-) Dette kommer til å gå bra, du har vært gjennom dette før og er mer forberedt. Og ingen barn er like, kanskje en lillesøster helt annerledes å amme, og du kan nesten ikke tro hvordan du kunne bli sår sist ;)

  Ja, og en ting til. Nyfødte koser seg når de ammes, og sovner gjerne under måltidet. Da ramler de ofte litt av, og hekter seg på selv igjen, men blir liggende og suge på tuppen. Pass på at du har henne tett inntil kroppen din og at hun har mye bryst i munnen og ikke suger og sliter i knoppen din. Be om hjelp, for amming er jo ikke alltid etter boka. Høres så lett ut, men det kan være vanskelig også. Du som har hatt såre brystknopper vet nok alt om det! Så be om hjelp. Dette kommer nok til å gå så bra! Lykke lykke til!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for gooode tips! :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...