torsdag 8. juli 2010

Ammingen.

Fornøyd lita Sofie, 13 dager gammel :)

Kan med glede si at ammingen går over all forventning! Sofie har hatt et enormt suttebehov fra det sekundet hun ble født. Etter noen timer fikk hun puppen og mor var påpasselig at det ikke ble noe tull fra begynnelsen av!
Følte at jeg hadde bare noen inntørka filler, råmelk hadde jeg sett lite til i svangerskapet. Det ble litt sårhet og mange urolige tanker de første to dagene.
Tredje dag følte jeg meg såpass ovenpå og jeg var ferdig med de sterkeste smertestillende, så da begynte vi for fullt. I løpet av natten kom det mye gul melk og mor var lykkelig.
Morten mottok haugevis av bekymrings og glede meldinger om ammingen da han ikke var der for å si det mildt.
Ammeinnlegg med gul lignende melk/råmelk ble klistra på veggen som inspirasjon i de trøtte timene.
Fjerde dag og midt i visitt tiden kommer det en brennende følelse, ikke bare i brystene men hele brystkassen. Jeg kjenner det lekker og jeg gleder meg til å legge henne til brystet når besøkstiden var over!

Brystene var såvidt såre de to første dagene, det gikk veldig fort over når ammingen tok seg opp.
Sofie har fått trøske i munnen sin, noe vi har begynt å behandle med en gang med mikstur så får vi håpe at det forhindrer såpass at vi slipper sopp i brystene, sår og vondt for å suge.

Hun våkner to/tre ganger i løpet av natten for mat og er rimelig kjapp når hun spiser.
Føler meg veldig heldig som igjen får mulighet til og amme, denne gangen helt uten startproblemer!
Det var herlig og legge henne til brystet første gang, visste ikke hvor mye jeg hadde savnet amme-kosestundene med David før hun lå der og smattet :)

David har absolutt ingen intresse for "poppen" og bryr seg ikke at mor er opptatt med lillesøster heller. Han har altfor mye som skal gjøres! ;)

1 kommentar:

  1. Amminga går bra, søskenlikhet, og søskenkjærlighet, formen til mor er bedre. Gurimalla så herlig, Renathe! Du kan bare kose og kose deg i barseltida nå, dette unner jeg deg!! Kos deg litt for meg og da! <3

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...