onsdag 7. juli 2010

Frejkas pute.

5 dager gammel Sofie i hungevuggen sin :)

Da Sofie var fire dager gammel fikk hun på seg Frejkas pute. Den skal hun ha på seg i minimum 4 måneder, og den skal bare av når vi steller og bader. En fingerregel vi må følge er av den skal kun være av ca. 45 minutter hver dag.
Grunnen til at hun har den på seg er fordi hun har noe som heter hoftedysplasi. Hun har en leddkapsel på venstre side som er mer tøyelig enn normalt. Det er rundt 1% av alle barn som trenger denne behandlingen, og den er genetisk, men kan også forekomme hvis barnet blir født i seteleie.
Vi har hatt noen putebarn på farssiden i min familie, noe jeg faktisk ikke var klar over, og derfor ikke foreberedt på i det hele tatt. Jeg har ikke vært spesielt glad i puten, men begynner nå og bli mer og mer takknemlig for at det bare er en pute hun skal ha på seg. Det finnes mange tilstander som er verre og dette er heldigvis bare noe midlertidig. I tillegg ble det oppdaget kjempetidlig! :)

Nå prøver vi å tilpasse alt slik at det blir mest mulig komfortabelt til snuppa vår.
Har vært og kjøpt tynne ullplagg for nesten en tusenlapp i byen i dag, det blir forferdelig varmt for henne i puten!
Hun ligger som regel på en slakk ammepute når vi er hjemme og har en pute liggende i vognen og på stellebordet hennes også.
Heldigvis har vi den eneste bilstolen som faktisk er stor nok til puten i 0-13kg kategorien (Maxi Cosi). Hvis ikke måtte vi ha kjøpt en ny en. Hun passer citybagen til Emmaljunga vognen med stor margin nå, så er vi heldige og får puten av til hun er fire måneder så slipper vi og må kjøpe ny vogn.

Sofie virker ikke som å bry seg med puten i det hele tatt heldigvis. Hun kan strekke såvidt på beina når vi bytter ellers så ligger de slik de gjør når puten er på.
Det er faktisk litt godt og holde henne med puten på nå også, når ammingen har kommet seg til. Ble litt knot å amme i begynnelsen men vi ble fort vant til det også :)

Du kan lese mer om hoftedysplasi her.

1 kommentar:

  1. HUff, det er kjedelig med den puten :( Men som du sier er det godt det "bare" er ei pute. Det er ting som kunne vært værre.

    Lykke til med pute barn.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...